Härnösand tar jättekliv

Härnösand hamnar på topp tio-listan över bästa klättrare i Svenskt Näringslivs årliga ranking över företagsklimatet. Härnösand hamnade på plats 151 av landets kommuner, 72 platser bättre än i fjol, vilket alltså innebär en av de största ökningarna i Sverige.

Sedan 2012 har Härnösands kommun klättrat hela 119 platser på listan, som bygger på en enkätundersökning bland kommunernas företagare. En av de frågor som väger tyngst i undersökningen är företagarnas sammanfattande omdöme om företagsklimatet. Där har Härnösand ökat från 3,2 till 3,5 på den sexgradiga skalan och ligger därmed för första gången över genomsnittet för landet.

Läs mer på Härnösands kommuns hemsida, där det också finns ett pressmeddelande från kommunen. Klicka här för att komma dit.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna