Hyresfastigheter - En god investering

När börsen svajar och räntepapper är osäkra finns det ändå vattentäta investeringar, hyreskåkar i svenska storstäder.

 

Det som driver på priserna på hyresfastigheter i storstäderna är låga räntor, bostadsbrist och stigande hyresintäkter:

 

-Vi har under femton år haft fallande räntor i Sverige. Vi har också under lång tid haft för låg nyproduktion. Sen har vi också ökat intresse från långsiktiga investerare att investera i hyresfastigheter, säger Marie Bucht, analyschef på fastighetsrådgivaren Newsec.

 

En jämförelse mellan hyreshusen och bostadsrätternas prisutveckling de senaste fem åren i storstadsområdena visar var fastighetsmarknadens vinnare finns. Priserna på hyreshus har stigit med 33 procent i Stockholm. Det är nästan dubbelt så mycket som bostadsrätterna stigit under samma period.

 

Fastighetsägarna har också förväntningar om att hyrorna mer skall marknadsanpassas (läs stiga) över tiden. Men Hyresgästföreningens Barbro Engman hävdar att detta inte är förenligt med dagens lagstiftning. Med en allt osäkrare ekonomi i landet är det i alla fall en grupp som kan sova lugnt om natten, fastighetsägarna.

 

Läs hela artikeln här.

Etiketter: nordero fastigheter

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna