Svenska lägenheter i tillväxtorter attraktiva

En ledig hyreslägenhet i landets tillväxtregioner är högsta vinsten.

 

Det är Statens Bostadskreditnämnd, BKN, som med hjälp av SCB har gjort en kartläggning av antalet outhyrda lägenheter i de allmännyttiga bostadsföretagen. Undersökningen, som gjordes i mars i år, visar att 10 800 lägenheter stod tomma. Det motsvarar 1,4 procent av det totala antalet reguljära och uthyrnings bara lägenheter.

 

Från detta bör man enligt BKN räkna bort en omsättningsreserv på 2 procent, som behövs för exempelvis renoveringar och byten. Med den definitionen är 5 200 lägenheter i allmännyttan outhyrda. Det är 200 färre än i fjol. ”Det är en oerhört låg siffra med tanke på antalet bostäder vi har i Sverige”, säger Reinhold Lennebo, vd för branschorganisationen Fastighetsägarna Sverige.

 

Från di.se 2010-06-07

Etiketter: di.se

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna