Akelius avyttrar för en kvarts miljard i Lund

Säljer stor bostadsfastighet. För drygt 250 miljoner avyttrar Akelius bostadsfastigheten Solskenet 2 i Lund om 17 900 kvadratmeter. Fastigheten ligger i ytterområdet Klostergården och innehåller 227 lägenheter. Priset för bostadsytorna ger cirka 14 500 kronor per kvadratmeter. Köpare är en bostadsrättsförening bildad av de boende. CBRE var rådgivare till säljaren.

– Vi sålde en av grannfastigheterna för ett år sedan, även den till en bostadsrättsförening, säger säger Per Ekelund, chef för Akelius södra region, till Fastighetsvärlden.

Akelius har även avyttrat två mindre fastigheter i Karlskrona till bostadsrättsföreningar. Det handlar om två bostadsfastigheter längs Ronnebygatam, den centrala huvudgatan.

Totalt innehåller fastigheterna 39 lägenheter som är fördelade över 3 800 kvadratmeter. Den totala köpeskillingen i Karlskrona var 20 miljoner kronor. Även i de affärerna var CBRE rådgivare åt Akelius.
Från Fastighetsvärlden.se fredag 2010-04-09

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna