""Tornetköparna" reser fond för nya förvärv

Ed Williams.

NEP Partners avser förvärva för 5 miljarder de närmaste åren. Ed Williams och Torsten Bjerregaard, som spelade en central roll vid uppköpet av Tornet för 20 miljarder 2003, tittar på nya förvärvsmöjligheter i Sverige. De avser dels att agera direkt via sitt bolag NEP Partners, via joint ventures men främst via en ny fond för investeringar i Norden, NEP Capital. Tanken är att fondens kapital ska uppgå till 175 miljoner euro och att den ska vara investeringsklar i september i år.

– Under de kommande 4–5 åren räknar vi med att ha investerat för upp mot 5 miljarder i Norden, säger Ed Williams till Fastighetsvärlden.

Inför de nya satsningarna har nyligen Johan Bernström anslutit till den svenska organisationen som leds av Per Tängerstad. Läs hela intervjun med Ed Williams om NEP Partners planer för Sverige på sid 60 i den senaste utgåvan av Fastighetsvärlden.

 

Från fastighetsvärlden.se 2010-03-12

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna